Ce trebuie să faci pentru a evita pierderea semnalului TV în România
Sursa poza si informatii: ziarulargesul.ro
Începând cu 1 iunie 2025, mulți locuitori din România, în special din mediul rural, riscă să piardă accesul la canalele TV dacă nu trec de la semnalul analogic la cel digital. Această modificare va afecta televizoarele vechi, fără tuner digital integrat, care nu vor mai putea recepționa semnalul odată ce acesta va fi complet digitalizat.
Cum te afectează această schimbare?
Românii care folosesc în prezent antene clasice pentru a viziona televiziunea se vor confrunta cu o întrerupere a transmisiunilor, întrucât difuzarea în format analogic va fi înlocuită cu transmisii digitale (DVB-T2). Dacă ai un televizor vechi, este momentul să verifici dacă acesta este echipat cu un tuner digital. În caz contrar, vei avea nevoie de un decodor digital, care poate fi achiziționat din magazinele specializate sau oferit de furnizorii de servicii TV, cum ar fi Orange.
De ce trebuie să facem trecerea la digital?
Această tranziție este parte a unui efort mai larg la nivel european și global pentru a îmbunătăți calitatea transmisiilor TV. Transmisia digitală oferă avantaje clare, precum o calitate mai bună a imaginii și sunetului, posibilitatea de a primi mai multe canale pe aceeași frecvență și un consum mai eficient de energie.
Orange a început deja să notifice clienții din județul Argeș și din alte zone afectate cu privire la această schimbare. Aceștia sunt informați cu privire la pașii necesari pentru a continua să se bucure de experiența TV fără întreruperi.
Ce trebuie să faci?
- Verifică în manualul televizorului dacă acesta suportă semnalul DVB-T2. Dacă da, ești pregătit pentru schimbare.
- Dacă nu, procură un decodor digital pentru a putea recepționa canalele în format digital.
- În cazul în care nu te descurci cu aceste verificări, poți apela la furnizorul tău de servicii TV pentru suport tehnic.
Acest pas către digitalizare promite să ne aline experiența televiziunii, oferindu-ne acces la mai multe opțiuni de canale și o calitate de vizionare mai bună. Așadar, asigură-te că ești pregătit pentru schimbare până la 1 iunie 2025!