Astăzi intră 2.125 lei în conturi pentru 1,5 milioane de români! Indemnizația de creștere a copilului plătită mai devreme în iunie 2025.
Sursa poza si informatii: ziarulargesul.ro
Indemnizația de Creștere a Copilului Intră În Conturi Mai Devreme În Iunie 2025
În această dimineață, aproximativ un milion și jumătate de părinți din România au început să primească indemnizațiile pentru creșterea copilului, sumele ajungând direct în conturile bancare. Plățile, efectuate chiar de la primele ore, urmează să fie complet procesate pe parcursul zilei de 6 iunie 2025, conform notificărilor transmise de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).
Indemnizațiile Virate mai Devreme
De obicei, aceste plăți se efectuează în jurul datei de 7 a fiecărei luni, dar în luna iunie 2025, sumele pentru luna mai au fost transferate mai devreme, surprinzând plăcut beneficiarii. Dacă banii nu au ajuns încă în cont, aceștia se vor reflecta în decursul zilei, în funcție de rapiditatea băncii respective.
Criteriile de Acordare în 2025
Nici în acest an, regulile de acordare a indemnizațiilor nu s-au schimbat. Părintele care solicită această sumă trebuie să fi avut venituri impozabile în cel puțin 12 dintre ultimele 24 de luni anterioare nașterii copilului. Aceste venituri pot veni din diverse surse legale. Indemnizația este disponibilă până când copilul împlinește doi ani, sau trei ani dacă este vorba de un copil cu handicap, dar doar dacă părintele se află în concediu parental.
Suma Maximă și Plata Minimă
Pentru anul 2025, cuantumul indemnizației reprezintă 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni, fără a depăși un plafon de 2.125 lei, legat de creșterea salariului minim. Totodată, părinții cu venituri mai mici sau care optează pentru cuantumul minim au la dispoziție opțiunea unei sume fixe de 1.500 lei lunar.
Pentru cei care întâmplină dificultăți legate de plata indemnizației, AJIPS Iași este la dispoziția lor, oferind suport și clarificări necesare. Adaptarea termenului de plată mai devreme demonstrează un angajament sporit față de nevoile familiilor care beneficiază de acest sprijin financiar esențial.